Warning: is_writable(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/home/za4x37dJ06HX/casarural-terraalta.com/web/wp-content/uploads/shareaholic/) is not within the allowed path(s): (/usr/home/casarural-terraalta.com/:/home/casarural-terraalta.com/:/usr/home/services/:/usr/share/php53/) in /usr/home/casarural-terraalta.com/web/wp-content/plugins/shareaholic/sexy-bookmarks.php on line 136 Enoturisme, allotjament rural a la Terra Alta, Vilalba dels Arcs | Casa Solé

Enoturisme

Enoturisme a la Terra Alta

La Terra Alta és una comarca amb gran tradició i pes del sector vitivinícola, el qual representa una part  fonamental de la seva economia.

La producció de vi al llarg dels anys va suposar la construcció a principi de segle XX d’un parell de cellers modernistes, el de la Cooperativa Agrícola del Pinell de Brai, conegut com La Catedral del Vi, i el de la Coop. Agr. de Gandesa. Ambdós dissenyats per l’arquitecte Cèsar Martinell deixeble de Gaudí i de Puig i Cadafalch i que actualment es poden visitar.

Durant els últims anys s’ha produït un increment en la qualitat i el corresponent reconeixement dels vins de la seva Denominació d’Origen, fet que ha originat la posada en marxa de diferents activitats enoturístiques amb la intenció de donar a conèixer l’activitat vitivinícola de la comarca i el seus vins.

El raïm produït tradicionalment a la Terra Alta és la Garnatxa Blanca i actualment alguns cellers i la DOTA tracten de potenciar els vins de Garnatxa Blanca per la seva qualitat i singularitat sota la marca Garnatxa Blanca 100%.

Des de fa uns anys també s’ha creat la ruta del vi de la Terra Alta a traves de la qual podreu coneixer alguns dels paisatges típics de la comarca on s’hi observa la forta influència de la viticultura.

La comarca a més, disposa de recursos i atractius turístics molt importants, com són la Via Verda, el Parc Natural dels Ports i la xarxa de centres i museus de la Batalla de l’Ebre, entre altres; que han de suposar una oferta complementària important per a l’enoturisme, el qual no pot ser concebut únicament com la visita a cellers i la degustació del vi.